Recepten

_MG_9334

Couscoussalade

Couscous is de basis van deze salade maar wordt ook gegeten met muntblaadjes, feta in kleine stukken, rozijnen. Walnoten of hazelnoten en citroen zijn er ook lekker bij.
Deze salade wordt koud gegeten maar ook warm. In dat geval eet u alles direct na bereiding.

Thiebou Yaap

Bak eerst het vlees uit in een grote pan of wok op een middelmatig vuur tot het gaar is. Daarna voeg je tomatenpuree toe en blijf je roeren tot deze bruin wordt. Voeg uien en kruiden en groenten naar smaak toe. De rijst wordt in dezelfde pan toegevoegd als laatste. Zorg dat alles gelijkmatig door de rijst zit.

Yassa Poulet

Gemarineerde kippen worden uit de marinade gehaald, gestoomd en daarna in de oven gezet, totdat ze gaar en bruin zijn.
Kook de saus op een middelmatig vuur samen met de gemarineerde uien met olijf, Spaanse peper, kleine stuken wortel, sperziebonen voor een kleurrijke presentatie.

Thiebou Dieune

Dat is een eenvoudig rijstgerecht met vis en groenten, echter geraffineerd gekruid zodat deze bijzonder smakelijk zijn.
Begin met het bakken van vis (met tomaat of niet, naar keuze) en voeg groenten toe naar keuze. De rijst wordt straks in dezelfde pan toegevoegd als laatste nadat de groenten er uitgehaald zijn.

Maffe

Bak het vlees in een kookpan tot deze gaar is Zet het vuur dan lager en voeg tomatenpuree en uien en blijft roeren tot de tomaat ook gaar wordt. Laat even sudderen. Voeg water toe tot alles onder staat. Kruid met peper, zout, bouillon, tijm en laurier. Voeg de pinda en facultatieve ingrediënten toe wanneer alles goed kookt.
Voeg de kool, wortelen en rapen toe en laat nog eens 20 minuten sudderen.
Dan mag ook de maniok en de zoete aardappel erbij.

Fataya Vegetarish

Wordt gemaakt met zelfgemaakt deeg en daarna gevuld met halfgaar gesneden groenten en roerbakmix met uien, knoflook, rode en groene paprika, zout, zwart peper, rode peper naar smaak, de broccoli en bouillonblokjes.

Wordt gegeten met gebakken uien met tomaat.

Fataya Vis

Wordt gemaakt met zelfgemaakt deeg en daarna gevuld met vis en tomatensaus op basis van roerbakmix met uien, knoflook, rode en groene paprika, zout, zwart peper, rode peper naar smaak, de broccoli en bouillonblokjes.

Wordt gegeten met tomatensaus.

Fataya Kip

Wordt gemaakt met zelfgemaakt deeg en daarna gevuld met kip, uien, knoflook, rode en groene paprika, zout, zwart peper, rode peper naar smaak en bouillonblokjes.

Akara

Gepelde zwart oog-bonen met knoflook, ui, zout, peper en bakpoeder.
Klop het door en schep een lepel met beslag in de hete olie en draai het constant totdat het goudbruin is.

Smakelijk eten!
Voor een compleet recept en/of bereidingswijze stuur ons gerust een mail.